سه‌شنبه بیست و یکم شهریور ماه همایش نهادینه‌سازی فرهنگ کارآفرینی در سالن دیوان محاسبات کشور برای فرزندان پرسنل برگزار شد. در این همایش از امیر شوکتی مدیرعامل تحلیل ارتباط و سازنده بات تلگرامی حرف به من به عنوان یک کار‌آفرین جوان تقدیر شد و سپس وی به صحبت برای حضار پرداخت. گزارش محمد جوادی قاضیانی که در سایت روزنامه کسب و کار منتشر شده را در ادامه می‌خوانید:


 مسیر کارآفرینی برای همه یکسان نمی‌باشد

من متولد سال ۱۳۷۳ هستم و فضای ذهنی من از شما خیلی دور نیست. مسیری که من از کار دولتی خارج شدم را می‌خواهم بگویم، هر چند مسیر کارآفرینی برای همه یکسان و مشابه نیست و فقط می‌خواهم تجربیات خود را بگویم.
سال ۱۳۸۸ که ۱۵ سال داشتم، وارد تیم همشهری جوان شده و سپس سردبیر همشهری دیجیتال شدم. در خانواده‌ای بزرگ شدم که همه کارمند بودند و در فضای ‌مهمانی‌های خانوادگی بیشتر صحبت درباره حقوق و مزایای کارمندی بود و این مسیر را می‌پسندیدند. در دوران راهنمایی مجله همشهری جوان را مطالعه می‌کردم و بسیار علاقه داشتم که در آنجا مشغول به کار شوم، اما برای من بسیار دور از ذهن می‌نمود. قصه ورود من به همشهری جوان اینگونه بود که یک روز در نمایشگاه مطبوعات با سردبیر همشهری جوان ملاقات کردم و به او گفتم که جای بخشی در رابطه با فناوری اطلاعات در همشهری جوان خالی است. او در جواب به من گفت که وارد تیم همشهری جوان شوم و این بخش را راه‌اندازی کنم.
اینگونه بود که من به همشهری جوان پیوستم. بعد از مدتی تصمیم به جدایی از همشهری گرفتم تا کسب‌و‌کار خود را راه‌اندازی کنم. نکته‌ای که در این قصه وجود دارد، این است که کار در بسیاری از شرکت‌ها، نیازی به مدرک و سن و تجربه ندارد، من دانش‌آموز مقطع دبیرستان بودم و در کار خبرنگاری تجربه‌ای نداشتم، اما تیم همشهری به من کمک کرد و آموزش‌های لازم را به من داد. به دو دلیل از همشهری بیرون آمدم، اول اینکه وقتی به عنوان یک کارمند فعالیت می‌کنید، یک سقف درآمدی دارید، هر چقدر هم این درآمد بالا باشد باز محدودیت‌هایی وجود دارد و هر چقدر هم که بیشتر تلاش کنید، دریافتی شما از یک محدوده‌ای بالاتر نخواهد رفت. نکته دوم این بود که این کار برای من بسیار روزمره و تکراری شده بود و دیگر رضایت من را جلب نمی‌کرد.
برنده نخست الکامپ ۲۰۱۷ در ادامه گفت: نکته‌ای که در مسیر متداول درس و دانشگاه وجود دارد، این است که بعضی از رشته‌ها بسیار پویا هستند و منابعی که در دانشگاه تدریس می‌شود، قدیمی است. به عنوان مثال می‌توان از خبرنگاری و برنامه‌نویسی نام برد. هرچند در بسیاری از رشته‌ها وجود تحصیلات دانشگاهی برای ورود به فضای کسب‌وکار بسیار حائز اهمیت است. مهم‌ترین خصوصیت یک شخص کار‌آفرین سرسختی او است. برای موفقیت مشکلات بسیاری را پشت سر گذاشتم و چندین بار هم شکست خوردم. شاید بتوان گفت تا زمان ورود به حوزه کسب‌و‌کار متوجه معنی دقیق جمله هر شکستی درسی است برای پیروزی، نمی‌شدم.
من چندین روبات متفاوت ساخته‌ام که شکست خورده‌اند و از هر کدام درسی گرفتم، تا بالاخره موفق شدم. امروز در معرفی من گفتند امیر شوکتی کارآفرین موفق، اما کسی اشاره نکرد که سال گذشته من به دلیل شکست در پروژه‌های متفاوت مبلغ زیادی بدهکار بودم. بعد از موفقیت به سختی‌های گذشته نگاهی نمی‌شود. از دیدن دنیاهای متفاوت نترسید، مخصوصا در زمانی که در بسیاری از رشته‌ها محتوای فارسی مناسب و باکیفیت در اینترنت یافت می‌شود و شما با مطالعه آنها می‌توانید به علائق خود برسید.